Omgeving

DOKKUM
In de nabije omgeving op zo’n 10 km ligt het prachtige stadje Dokkum wat zeker een bezoekje waard is. Dokkum is namelijk een stad bomvol historie. Zo vind je maar liefst 140 rijksmonumenten in deze historische binnenstad. Daarnaast leent deze Elfstedenstad zich uitstekend voor een middagje shoppen of strijk neer op een van de vele gezellige terrassen.

LEEUWARDEN
Iets verder, op zo’n 30 autominuten vind je de hoofdstad Leeuwarden. Weer zo’n stad vol historie met zelfs een stukje koninklijke allure. Op de website Visite Leeuwarden vind je alles wat je maar wilt weten, zodat je vooral de vele highlights niet overslaat.

GRONINGEN
Wil je een uitstapje maken naar de nabijgelegen provincie Groningen? Breng dan ook zeker een bezoekje aan de hoofdstad. Een levendige studentenstad waar het bruist van de positieve energie. Op Visit Groningen vind je alle informatie en sla ook zeker het Groninger Museum of Forum Groningen niet over.

NATUUR
Onze boerderij wordt omringd met natuur. Waar je ook kijkt, je hebt overal de meest waanzinnige, weidse uitzichten. Over de pracht van de zonsondergang nog maar niet te spreken. In de tuin zitten met de voetjes omhoog en een goed boek, kan dus al voldoende zijn. Wil je meer van de omgeving zien? Dan sta je binnen 450 meter al op de dijk aan Werelderfgoed de Waddenzee, midden in een waanzinnig natuurgebied waar je naast wandelen ook een heleboel vogels en/of zeehonden kunt spotten. Tevens vind je op 10 autominuten Nationaal Park Lauwersmeer met zijn vele wandelroutes of kun je natuurlijk een dagtocht maken naar de Waddeneilanden Schiermonnikoog en Ameland, wat wij zeker aanraden!

ACTIE
Wadlopen kan natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan het hoge noorden. Het wadloopcentrum van Moddergat ligt op loopafstand van de boerderij. Tevens hebben wij goede contacten met een aantal privé gidsen, dus vraag gerust om hulp. Daarnaast leent het Lauwersmeer zich uitstekend voor verschillende watersportactiviteiten zoals kanoën, suppen, surfen of een tochtje met de boot. Maar eerlijk is eerlijk, de meeste mensen komen hier voor de prachtige wandel- en fietsroutes.